the Mayo Sisters

The Mayo sisters

Helen en Martine Hissink zijn de op-richters van Chefs & Co.

Aha moment

Augustus 2019 ontvingen wij de eerste Mayo monsters van Solina. Deze waren meteen zo ontzettend goed dat wij onze Mayo door diverse chefs, cateraars, bloggers, frites-producenten, culy’s en foodies herhaaldelijk hebben laten testen; echter zonder te benoemen dat het diervrije Mayo en dus geen mayonaise was. De uitkomst was verbluffend en ons ‘aha’ moment. Meer dan de helft proefde namelijk het verschil met mayonaise niet! ‘On-Nederlands goed’ hoorde we zeggen.

Tijdens de blind tasting met andere vegan merken; zoals Hellmann's, Jean Baton en Remia Lite (toevallig ook de drie grootste retail merken op dit moment), allen overigens ook mét suiker, kwam de Sisters Mayo er telkens als beste uit. Het product is er dus gewoon 'vet' goed en ook meer dan goed genoeg voor een grootschalige marktintroductie. Andere, culinair interessante smaken kunnen later eenvoudig worden toegevoegd: denk aan Piri Piri met het door ons zelf ontwikkelde kruidenmengsel, gerookte knoflook –olijfolie, groene kruiden enzovoorts.

En nu verder!

Er is een eerste productierun van 950 flesjes van 425 gram van onze Mayo gemaakt. Hiermee kunnen we daadwerkelijk de NL markt op, waarbij wij onze winkel als uniek platvorm kunnen gebruiken.

Waar nu en straks te koop?

  • Ambachtelijke producent Friethoes gaat haar foodtrucks vanaf voorjaar 2020 bevoorraden met The Sisters Mayo. Andere frietboeren tonen nu al interesse.

  • Er is een lijst met ruim 100 individuele winkels die interesse tonen. Daarvoor zal nog een distributeur moeten worden gevonden. Gesprekken zijn hierover gaande.

  • Er is een groot netwerk aan retail, foodservice bedrijven en foodketens in beeld die wij vanaf januari stapsgewijs zullen gaan benaderen. Succesvol lanceren is een, maar dat ook blijven is een kwestie van kennis, de juiste ondersteuning, beschikbaar budget en de gunfactor. Maar iedereen lijkt het The Mayo Sisters te gunnen. Dat komt goed. En onze Mayo is gewoon te lekker en zo van deze tijd; daar kan niemand omheen.

  • En vergeet vooral onze winkel niet die als een uitstekend platform dient. De Mayo staat in het schap en onze vaste klanten weten hun lievelingsmayo al te vinden. Denk ook aan proeverijen die wij gaan organiseren.
    De Mayo van de The Mayo Sisters gaat de wereld veroveren, let maar op!


    The Mayo sisters