The Mayo Sisters

Over The Mayo Sisters

EEN FAMILY BUSINESS

In 2014 begonnen wij met Chefs & Co traiteur, een ouderwetse winkel waar je ambachtelijke gerechten kan afhalen of laten bezorgen. In 2016 werd het concept Chefs Poulet & Frites bedacht en bij frites hoort mayonaise en die maakten we natuurlijk zelf.

Hier is onze liefde voor mayonaise ontstaan.

Bij een eigen mayonaise hoort een mooi logo. Ons logo komt uit ons familiewapen en het design is door Martine bedacht en gemaakt. Zo houden we het dicht bij onszelf, iets waar we trots op zijn als familie.

Na de lancering van ons merk op de Horecava in 2020, is er geen weg meer terug. Het merk staat als een huis, werken we inmiddels samen met een grote food partner en zijn we klaar voor de toekomst.

VAN MAYONAISE NAAR MAYO

In 2018 hebben we bewust de stap gemaakt van mayonaise naar mayo. Een mayonaise zonder ei. Voor ons stond voorop dat de mayo qua smaak en structuur niet mocht afwijken van de mayonaise die we al maakten. Het moest de smaak van een echte Franse mayonaise, romig en met een zuurtje behouden.

Dat is gelukt….

Onze mayo bevat geen dierlijke producten en is dus 100% plantaardig, suikervrij, glutenvrij, lactose vrij, GMO free, zonder extra toegevoegde kleur- en smaakstoffen en ook nog eens 15% minder vet. Maar wel nog steeds met de smaak van een echte mayonaise, fris en lekker smeuïg.

Dat is wat onze mayo zo bijzonder maakt, echt een mayo voor iedereen.

AHA MOMENT

In 2019 ontvingen wij de eerste mayo monsters van onze producent. Deze vonden wij meteen zo ontzettend goed dat wij hem door diverse chefs, cateraars, vloggers & bloggers, frites producenten, culy’s en foodies hebben laten proeven en testen zonder te benoemen dat het plantaardige, suikervrije mayo en dus geen mayonaise was.

De uitkomst was verbluffend en voor ons een ‘aha’ moment. Meer dan de helft proefde namelijk het verschil met mayonaise niet. ‘On-Nederlands goed’ hoorden we zeggen.

Het bleef niet bij alleen maar mayo. Inmiddels ontwikkelen we andere, culinair interessante smaken die later eenvoudig worden toegevoegd aan het assortiment: denk aan Piri Piri mayo met het door ons zelf ontwikkelde kruidenmelange, een truffel mayo, een zeewier variant en er staan zelfs verschillende smaken vinaigrettes op de planning.